Organiseer een gezellige paaslunch | Hapjes cateraar
Organiseer een gezellige paaslunch!
Alle blogitems
30 maart 2022

Organiseer een gezellige paaslunch!

gezellig met de hele familie om tafel met de paasdagen.Leestijd: 4 minuten

Het voorjaar komt er langzaamaan en daarbij komen de gezellige paasdagen ook weer in zicht. Voordat je het weet is het Pasen en zit je gezellig met de hele familie om tafel. Maar voordat het zover is, moeten er wel wat dingen in huis gehaald worden. Weet jij al waar je mee gaat beginnen? Onze smakelijk paasbox al gezien? Om het je wat makkelijker te maken geven wij je enkele tips voor het organiseren van een gezellige paaslunch.

Wat organiseer jij met Pasen?

Weet jij al wat je met Pasen wilt organiseren? Bij hapjescateraar.nl heb je de keuze uit verschillende assortimenten. Wordt het een paaslunch, high tea of een mix aan koude en warme hapjes? Met een paaslunch kun je kiezen om verschillende heerlijkheden op tafel te zetten. Serveer diverse belegde mini broodjes zoals kip cheeseburgers, brie-honing en tomaat mozzarella. Je kunt met Pasen ook een high tea serveren met sandwiches, wraps en verschillende zoetigheden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om het aan te vullen met bijvoorbeeld, mini broodjes naar keuze.

Wat zet je op tafel?

Er zijn veel verschillende ideeën voor een paaslunch. Heb je al nagedacht voor welke jij gaat of wil jij je graag eerst laten inspireren met de diverse mogelijkheden. Om er een paar te noemen kun je kiezen voor een vegetarische hapjesschaal, halal hapjes of een hapjesbuffet. Je kunt ook je eigen draai eraan geven. Wat denk je van een variatie van gezond, vegetarisch en zoet? Het belangrijkste is om te kijken naar wat jij en de genodigden lekker vinden en ze hier en daar te verrassen.

Maak er een feestje van door verschillende lekkere dingen op tafel te zetten zoals warme, koude, zoete en hartige gerechten. Combineer dit met diverse belegde broodjes en je hebt gegarandeerd een smakelijke paaslunch voor iedereen.

Hoeveel gasten ontvang je?

Wanneer je een idee hebt van het thema, breng je vervolgens in kaart hoeveel mensen je ontvangt. Vallen onder de genodigden alleen volwassenen of komen er ook kinderen bij de paaslunch. Als er ook kinderen komen, kun je speciaal voor hen een aparte tafel inrichten die je kunt versieren met leuke kleurpotloden en kleurplaten van Pasen of leg een paar gekookte eieren klaar met een paar stiften en stickers. Gegarandeerd uren plezier!

Zijn er allergieën of geloofsovertuigingen waar je rekening mee dient te houden? Vraag dit van te voren na aan je gasten. Niets is zo vervelend om gezellig aan tafel te schuiven waarvan je gasten bijna tot niks van mogen en/of kunnen eten.

Kleed de tafel gezellig aan tijdens de paaslunch

Een lekkere paaslunch komt goed tot zijn recht als je zorgt voor een vrolijke en gezellige aankleding. Immers het oog wil ook wat. Met pasteltinten en lichte kleuren haal je het voorjaarsgevoel in huis. Een mooi gekleurd tafelkleed staat niet alleen leuk, maar beschermt ook meteen de tafel. Met het servies kun je ervoor kiezen om voor elke gast hetzelfde te gebruiken of geef er een andere draai aan en hou het speels door verschillende kleuren, prints of designs met elkaar te mixen.

Om het af te stijlen kun je paastakken op tafel leggen die je vervolgens met (chocolade) eieren kunt versieren. Bloemen doen het altijd goed en zorgen voor veel sfeer, zet kleine vaasjes met bijvoorbeeld tulpen of lavendel op tafel. Tot slot kun je bij elk gemaakt gerecht op een papieren paashaas erop schrijven wat het is, hierdoor weet iedereen die allergieën heeft of vegetarisch is wat ze wel en niet kunnen pakken.

Maak van tevoren een planning

Raak jij al overweldigd bij het idee dat je voor meerdere mensen een lekkere paaslunch moet verzorgen? Geen zorgen, ze zeggen niet voor niets een goed begin is het halve werk. Om het jezelf makkelijker te maken is een goede voorbereiding van belang. Maak voor de paaslunch alleen dingen die je vaker hebt gemaakt, dit voorkomt stress en teleurstelling. Probeer de dag van tevoren al zoveel mogelijk klaar te maken, hierdoor hou je op de dag zelf meer tijd over om de puntjes op de i te zetten.

Een cateraar voor Pasen ontzorgt!

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan kun je ook een paaslunch bestellen. Dit scheelt je veel stress, energie en voorbereiding. Wij ontzorgen! Als je bestelt dan wil je voor kwaliteit gaan. Bij een cateraar zoals Hapjes cateraar ben je er zeker van dat je een lekkere paaslunch van kwaliteit krijgt. Speciaal voor de feestdagen hebben we heerlijk luxe feestbuffetten om er een compleet feest van te maken.

Je kunt zelf een keuze maken tussen ons assortiment en zo de perfecte paasbox samenstellen, maar we kunnen je ook voorzien van advies. Door onze jarenlange ervaring kunnen we aan bepaalde voorkeuren voldoen en hebben we inzicht in het aantal porties per persoon.